"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанії переможця на посаду держсекретаря МОЗ пов’язані зі скандалом в "Індарі"

Четвер, 8 грудня 2016, 18:15

Компанії родини переможниці конкурсу на посаду Держсекретаря МОЗ Наталії Шолойко фігурували в кримінальному провадженні щодо розтрати 500 млн гривень при закупівлі субстанції для виготовлення інсулінів "Індаром".

Про це на сторінці у Facebook пишуть "Схеми".

"Переможець конкурсу на посаду Держсекретаря МОЗу Наталя Шолойко забула вказати в декларації, хто її чоловік Олександр Хейломський та чим він займається", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

За даними "Схем", він – бізнес-партнер та заступник Любові Вишневської, голови правління державного заводу "Індар", а компанії родини Хейломських фігурували в кримінальному провадженні щодо розтрати 500 млн. гривень при закупівлі субстанції для виготовлення інсулінів "Індаром".

Як відомо, в.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала раніше, що категорично не погоджується з результатами конкурсу.

"Ми категорично не погоджуємось з результатами конкурсу і бачимо системні прорахунки у процедурі його проведення, яка є не досконалою та потребує ретельного доопрацювання", - написала вона у Facebook.

У 2012 році МОЗ через свою держкомпанію "Укрмедпром" отримало 71% акцій заводу ПрАТ "Індар". Наглядову раду підприємства очолив Дмитро Політіко, однокурсник екс-заступника міністра-голови тендерного комітету МОЗ Романа Богачова. Правління держпідприємства тоді очолила Любов Вишневська.

11 квітня 2014 року  МОЗ дав доручення тимчасово відсторонити Вишневську від виконання повноважень голови правління ПАТ "Індар". Представники міністерства у той день намагалися потрапити на територію заводу, зокрема, з метою почати аудит, однак працівники підприємства комісію не пустили.

За даними ЗМІ, частина документів "Індару" у той день була знищена.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: