Польща дозволила "слабоалкоголку" на "Євро-2012"

П'ятниця, 2 вересня 2011, 13:08

Польська влада планує дозволити вживати алкогольні напої міцністю до 3,5 градуса під час матчів фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу, який відбудеться в Польщі та Україні

Відповідний закон ухвалив на своєму засіданні польський Сейм, подолавши поправку Сенату, який в серпні 2011 року заборонив вживати будь-який алкоголь на спортивних заходах у країні, повідомляє УНІАН.

Депутати нижньої палати польського парламенту дозволили вживати "легкий" алкоголь, але виключно в м'якій тарі, яка не становить загрози для життя і здоров'я людей.

Закон передбачає за неправомірне вживання алкоголю на спортивних заходах близько 500 євро штрафу і можливе тюремне ув'язнення.

Реклама:

Штраф за приховування свого обличчя становитиме теж близько 500 євро, а за наявність небезпечних предметів (ножів, мачете) потрібно буде заплатити 750 евро.

Законом також посилюється ряд інших покарань за хуліганство під час спортивних заходів у країні і вводиться електронний нагляд за хуліганами.

Прийнятий закон вступить в силу після його підписання президентом Польщі Броніславом Коморовський.

Польський уряд в квітні 2011 року подав законопроект, який серйозно посилює покарання за футбольне хуліганство, з метою сприяння безпечному проведенню "Євро-2012".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!