"Авангард" увійшов до структури іншого агрохолдингу

Середа, 14 вересня 2011, 14:01 -

Власник 77,49% акцій холдингової компанії "Авангард" Олег Бахматюк передає ці акції на 100% підконтрольної йому компанії Ukrlandfarming PLC.

Про це йдеться у біржовому повідомленні компанії.

Передачу акцій планується завершити протягом двох тижнів.

"Транзакція спрямована на реструктуризацію і раціоналізацію моїх активів в агросекторі і надасть додаткові переваги акціонерам" Авангарду", - прокоментував рішення Бахматюк.

Реклама:

Як відомо, Ukrlandfarming PLC - холдингова компанія однойменної великої української аграрної групи із земельним банком 480 тисяч га.

У повідомленні з посиланням на дані Держстату наголошується, що за підсумками 2010 року частка "Укрлендфармінга" у виробництві зерна в Україні становила близько 3%, цукру - близько 8,6%, яловичини - близько 14%, шкіри - близько 12,9%.

Крім того, "Укрлендфармінг" володіє чотирма зерновими елеваторами та 110 горизонтальними зерносховищами загальною потужністю одноразового зберігання зерна 1,1 млн тонн.

"Авангард" - вертикально інтегрований холдинг, який спеціалізується на виробництві яєць і яєчних продуктів. В травні 2010 року "Авангард" здійснив IPO на Лондонській фондовій біржі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: