Азаров пообіцяв своєчасні пенсії і радість фельдшерам

Середа, 14 вересня 2011, 11:20

Проектом бюджету на 2012 рік передбачено заходи, які забезпечать у наступному році зростання зарплат і збалансування бюджету Пенсійного фонду.

Про це повідомив прем'єр Микола Азаров на засіданні Кабінету міністрів в середу.

В прес-службі Кабміну уточнили, що збаласування ПФ означає виплату пенсії "відповідно до норм чинного законодавства, своєчасно та в повному обсязі".

"До того ж наступного року ми збудуємо десятки нових шкіл, лікарень, поліклінік. Розпочнемо масштабне технічне переоснащення медичних закладів. І будемо це продовжувати до 2014 року, коли визначимо ще вищі орієнтири", - заявив Азаров.

Реклама:

Прем'єр додав, що порівняно з поточним роком збільшується також обсяг фінансування на: виплати допомоги на оздоровлення медичним і фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів.

Зростуть виплати допомоги сім'ям з дітьми; збільшення пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг і компенсації за пільговий проїзд.

Азаров розповів, що проектом Закону "Про державний бюджет на 2012 рік" передбачене подальше поетапне збільшення розмірів мінімальної заробітної плати, а також "значне підвищення оплати праці у сферах, які визначають якість життя суспільства".

"Середньорічний розмір посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки збільшиться на 25,5%", - зазначив прем'єр.

"Так, середня заробітна плата, наприклад, завідуючого дошкільного навчального закладу в 2012 році порівняно з 2011 роком зросте на 847 гривень або на 35%, вчителя вищої категорії загальноосвітнього навчального закладу - на 614 гривень або на 25%", - повідомив голова уряду.

"На 30% збільшиться середня заробітна плата лікаря-хірурга вищої категорії у стаціонарі - на 861 гривню, дільничного лікаря терапевта - на 604 гривні, та фельдшера вищої категорії - на 540 гривень", - зазначає Азаров.

Він додав, що на 1,2 мільярда гривень збільшаться видатки бюджету на виплати всім педагогічним працівникам і надбавки до 20% від розміру посадового окладу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!