ТНК-BP хоче поглинути 50% "Ітери"

Вівторок, 9 серпня 2011, 11:22
ТНК-BP направила у Федеральну антимонопольну службу РФ заявку на покупку 50% НГК "Ітера".

Про це "Інтерфаксу" повідомило джерело, знайоме з намірами компанії.

За його словами, в даний час ФАС розглядає клопотання, рішення відомством поки не прийнято. Угода може бути закрита до кінця року.

У ТНК-BP пояснили, що компанія веде переговори з реалізації різних опцій в сфері розвитку газового бізнесу.

"Розглядаються і варіанти спільної діяльності з "Ітерою", про що були направлені відповідні клопотання до органів ФАС і урядової комісії з контролю за іноземними інвестиціями", - підтвердив представник британсько-російського нафтогіганта.

Реклама:

В кінці 2010 року заступник виконавчого директора з розвитку газового бізнесу ТНК-BP Аластер Фергюсон повідомляв, що компанія вела переговори про купівлю частки в "Ітері".

Заступник голови правління ТНК-BP Максим Барський у середині червня 2011 заявив, що плани з придбання газових активів як і раніше актуальні.

"Що стосується ринку газу, то я думаю, що буде консолідація незалежних гравців. Ми ведемо переговори з низкою компаній про придбання саме газових активів", - уточнював він.

На думку обізнаних джерел, в оплату частки ТНК-BP може передати "Ітері" власні газові активи і грошові кошти для погашення заборгованості.

НГК "Ітера" входить в кіпрську Itera Group, контрольовану Ігорем Макаровим - № 132 у рейтингу 200 найбагатших бізнесменів Росії за версією Forbes, статки - 750 мільйонів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!