Азаров пообіцяв "переозброїти" медицину

Середа, 31 серпня 2011, 13:58

Кабінет міністрів поставив собі за мету протягом лічених років докорінно удосконалити медичну галузь, вивести її на європейський рівень - за технічним оснащенням, кваліфікацією лікарів, показниками оперативності надання медичної допомоги і якості лікування.

Про це заявив прем‘єр-міністр Микола Азаров, повідомляє прес-служба уряду.

Азаров наголосив, що треба зробити все, щоб від модернізації вітчизняної медицини "виграли не західні концерни та транснаціональні корпорації, а в першу чергу вітчизняні виробники".

"Я чудово розумію, що в певних нішах немає альтернативи передовим технологіям "грандів" медичного приладобудування. Але, по-перше, ми говоримо про масову медицину - починаючи від сільської ланки, де у нас досі немає елементарних рентгенів та апаратів для ультразвукових досліджень. По-друге, в Україні також є лідерські розробки світового класу", - зазначив він.

Реклама:

Прем'єр повідомив, що під час робочої поїздки до Харкова на власні очі переконався у конкурентних можливостях підприємства "Радмір", яке випускає і космічну техніку, і діагностичні апарати для медицини, які користуються великим попитом в світі.

"Одне це підприємство практично повністю може забезпечити потребу української медицини у цифрових рентген-апаратах, мамографах, апаратах для ультразвукових досліджень. Причому забезпечити вдвічі-втричі дешевше", - підкреслив він, додавши, що таким чином вдвічі-втричі пришвидшиться переобладнання медичних закладів.

"До того ж в Україні є чудові розробки: унікальні технології виробництва "фактору крові", за кордон відправляються вироблені в Україні тестові системи для виявлення СНІДу. А ще в Харкові авторська розробка централізованої диспетчерської системи "швидкої допомоги" дозволила скоротити час від отримання виклику до виїзду до 46 секунд, а до надання медичної допомоги лікарями "швидкої" - до 8 хвилин. Це сьогодні світовий рекорд для міст такого масштабу", - наголосив Азаров.

"Все це наші технології порятунку людського життя, і вони у нас в руках", - підкреслив прем‘єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!