ДКЦПФР затвердила план дій для роботи ІСІ зі стресовими активами банків

Середа, 31 серпня 2011, 11:26

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку затвердила план-графік виконання пілотного проекту щодо методологічного врегулювання питання залучення КУА до складу активів венчурного ІСІ прав вимоги за договорами позики в результаті укладення договорів відступлення права вимоги.

Також ДКЦПФР схвалила склад робочої групи, яка працюватиме у цьому напрямі, та перелік компаній - "пілотників". повідомляє прес-служба відомства.

Окрім представників структурних підрозділів Комісії, до робочої групи увійшли співробітники Національного банку України, Міністерства фінансів, Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг, представники компаній з управління активами, вітчизняних комерційних банків, Міжнародної фінансової корпорації (IFC), компанії Ernst & Young та інші учасники ринку.

На думку Олега Мозгового, члена комісії, який курує в ДКЦПФР це питання, такий склад групи є достатнім для якісної реалізації пілотного проекту.

Реклама:

Що стосується плану-графіку, то він детально описує конкретні заходи, очікуваний результат та термін виконання, а також відповідальних осіб.

Серед його основних етапів, окрім аналізу чинного законодавства та банківських установ, розробки та затвердження пропозицій щодо порядку придбання права вимоги за кредитними договорами, - створення ІСІ, кошти яких мають залучатися при здійсненні таких операцій, й отримання ІСІ коштів від боржників.

Також план передбачає розробку змін до законодавства щодо врегулювання діяльності із залучення КУА до складу венчурного інституту спільного інвестування прав вимоги за кредитними договорами в результаті укладення договорів відступленні права вимоги (договорів цесії).

Планується, що всі заходи будуть реалізовані до серпня 2012 року.

До фінального переліку учасників пілотного проекту увійшли компанії з управління активами: "БІ-ЕЛ-АР", "Реноме-2008", "Західна інвестиційна група", "Прімоколект-Капітал" та "ІФГ Капітал Венчурні фонди".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!