Клюєв погрожує звільненнями в регіонах

Вівторок, 30 серпня 2011, 11:41

Щодо губернаторів і місцевих керівників, які не виконають завдання із регуляторної політики, може бути поставлене питання про звільнення із займаних посад.

Про це заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Клюєв зазначив, що за результатами селекторної наради 13 липня було дане доручення до 1 вересня завершити роботу щодо перегляду регуляторних актів.

Він підкреслив, що станом на 29 серпня з понад 35 тис. регуляторних актів у цілому були внесені зміни або були скасовані 98,5% актів, які вимагали цього.

Реклама:

"В основному це регуляторні акти, що стосуються тих сфер господарської діяльності, які мають найбільший соціально-економічний вплив на розвиток регіонів. Це акти у галузі місцевих податків і зборів, фінансів і ціноутворення, управління комунальною власністю та регулювання земельних відносин", - сказав він.

Клюєв повідомив, що нині повністю завершена робота щодо перегляду регуляторних актів у восьми областях, ще в п'яти виконано 99% робіт, в інших регіонах - більше 90%.

Водночас, Клюєв підкреслив, що в Севастополі робота виконана лише на 60%, а у Києві - на 38%.

Також Клюєв звернув увагу на низьку виконавчу дисципліну з боку деяких посадових осіб органів місцевого самоврядування та місцевих державних адміністрацій, зокрема, Севастополя та Одеської області.

"Доручаю Раді міністрів Криму, обласним, Київській та Севастопольській міським адміністраціям разом з органами місцевого самоврядування завершити роботу щодо скасування регуляторних актів, що не відповідають принципам державної регуляторної політики, а в подальшому не допускати прийняття регуляторних актів, які не відповідали б таким принципам", - сказав перший віце-прем'єр.

Про виконання робіт Клюєв доручив доповісти до 7 вересня в Мінекономрозвитку і Держкомпідприємництва.

Також він повідомив, що 14 вересня ці питання будуть розглянуті на Раді регіонів під головуванням президента.

"Щодо губернаторів, керівників місцевих органів самоврядування, які не виконають завдання з регуляторної політики, може бути поставлене питання про звільнення з посад", - заявив Клюєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!