Азаров розкритикував завод, який Порошенко купив у Григоришина

Середа, 3 серпня 2011, 10:45

ВАТ "Севастопольський морський завод" після приватизації доведений до плачевного стану, а його менеджемент не проявляє ніякої ініціативи, розраховуючи тільки на державне замовлення.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабінету міністрів,повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Що пропонує приватний менеджемент: дайте держзамовлення на будівництво суден. Нехай платники податків заплатять нам, так як ми самі нічого не можемо", - сказав він.

Прем'єр додав, що навіть у разі держзамовлення його виконання викликає великі сумніви, тому що кваліфіковані працівники звільнилися з нього, а обладнання порізане.

Реклама:

"Навіщо суспільству такі власники з таким рівнем мислення", - підкреслив Азаров.

В кінці 2010 року контроль над "Севморзаводом" отримав концерн "Укрпромінвест", підконтрольний відомому українському бізнесмену, голові ради Нацбанку, екс-міністру закордонних справ і екс-главі РНБО Петру Порошенку.

Раніше підприємство знаходилося під контролем бізнесмена Костянтина Григоришина, а ще раніше завод належав ліванському бізнесменові Рафіку Дау.

Після отриманих вражень від спілкування з керівництвом Севастопольського морського заводу прем'єр доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Фонду державного майна перевірити стан приватизованих підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!