Шахта "регіонала" Звягільського стала акціонерною

Вівторок, 2 серпня 2011, 14:41

Вугледобувна компанія "Шахта імені Засядька" (Донецьк) завершила реорганізацію з орендного підприємства в публічне акціонерне товариство.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби шахти, передає "Обком" з посиланням на "Українські новини".

Згідно з ним, 22 липня державним реєстратором було внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб про реєстрацію ПАТ "Шахта ім. А.Ф. Засядька".

ПАТ стало правонаступником прав і обов'язків орендного підприємства, яке, в свою чергу, припинило свою діяльність.

Реклама:

У повідомленні нагадується, що 19 травня керівництвом Фонду державного майна видано наказ № 744 про створення ВАТ "Шахта ім. Засядька".

Засновниками ПАТ є держава в особі ФДМ і організація орендарів шахти ім. Засядька.

Згідно з наказом, до статутного капіталу ПАТ передано державне майно, орендоване організацією орендарів шахти, а також майно, що є її власністю.

У повідомленні уточнюється, що головою наглядової ради ВАТ "Шахта ім. Засядька" є Володимир Хребет.

18 березня трудовий колектив шахта ім. Засядька схвалив план приватизації шахти.

Планом передбачено, що підприємство буде реорганізовано в ПАТ, а також буде здійснено випуск іменних простих акцій номінальною вартістю 1 гривня / акція в бездокументарній формі (всього 1971259000 акцій).

При цьому УФ ПАТ "Шахта ім. Засядька"становитиме 1,971 мільярда гривень, у тому числі частка держави - 0,327 мільярда гривень, частка орендаря - 1,645 мільярда гривень - 83,4%.

За словами голови ради організації орендарів шахти імені Засядька Юхима Звягільського, держчастка, в свою чергу, буде розділена таким чином: 11% акцій будуть реалізовані на конкурсі, 5% - на фондовій біржі, а інші більше 0,5% - буде призначено для пільгової продажу співробітникам підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: