Бердянський порт незаконно витратив майже чотири мільйони

Середа, 17 серпня 2011, 10:35

ДП "Бердянський морський торговельний порт" із порушенням процедури держзакупівель здійснило закупівлі товарів, робіт та послуг із перевитратою 3,626 млн. гривень.

Такими є результати проведеної у травні Контрольно-ревізійним управлінням у Запорізькій області планової виїзної перевірки державних закупівель, повідомляє "Репортер.zp.ua".

Згідно із повідомленням, в результаті перевірки було встановлено, що 11 процедур закупівель були проведені з порушеннями вимог чинного законодавства, які призвели до неправомірного обрання замовником переможців торгів.

За результатами цих тендерів порт уклав договори на витрачання державних коштів на загальну суму 9,170 млн. гривень.

Реклама:

"При цьому встановлені неодноразові випадки недотримання відповідальними працівниками порту одного з основних принципів здійснення державних закупівель - максимальної економії державних коштів, а саме те, що переможцями торгів визначалися не самі економічно вигідні пропозиції конкурсних торгів", - кажуть фахівці КРУ.

Наприклад, ревізори встановили завищення цін на м'ясо постачальником ТОВ "Діаріс" порівняно із середньоринковими роздрібними цінами, які існували на той момент в Бердянську, на загальну суму 235,08 тис. гривень.

При цьому встановлено, що ТОВ "Діаріс", із яким порт уклав договір на постачання, не відповідало кваліфікаційним вимогам: у складі пропозиції конкурсних торгів цим учасником не надане підтвердження того, що він має досвід виконання аналогічних договорів із постачання м'яса, а отже - пропозиція даного учасника підлягало відхиленню, а вищезазначені торги - скасуванню.

"І ще одна цікава деталь - зазначені м'ясопродукти портом закуповувалися для об'єктів власної соціальної сфери: їдальні "Якорі" бази відпочинку "Моряк" і дитячого садка "Ластівка", - кажуть у КРУ.

Зараз фахівці КРУ в Запорізькій області вирішують питання про ініціювання позову в інтересах держави про розірвання договорів, які укладені незаконно або з міфічними цінами, для запобігання в подальшому зайвого витрачання державних коштів посадовими особами порту.

Останню крапку щодо проведеної перевірки державних закупівель в ДП "Бердянський морський торговельний порт" поставить Бердянська міжрайонна прокуратура Запорізької області, до якої направлені матеріали перевірки державних закупівель.

Раніше повідомлялося, що посадові особи "Бердянського морського торгового порту" незаконно виплатили понад 153 тис. гривень Була порушена кримінальна справа.

Також через порушення Бердянському порту заборонили перевантажувати вугілля.

5 серпня на загальних зборах працівників Бердянського морського торгового порту офіційно оголошено про зміну керівництва. Нинішнім начальником порту став Костянтин Карнаух.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!