Кредитори повірили Нусенкісу та його "дітищу"

Понеділок, 15 серпня 2011, 17:45

ПАТ "Донецьксталь - металургійний завод" завершило комплексну міжнародну реструктуризацію боргу на суму 820 мільйонів доларів.

Про це йдеться в прес-релізі компанії, інформує агентство "Інтерфакс-Україна".

У повідомленні наголошується, що українська корпорація завершила комплексну міжнародну реструктуризацію боргу вперше. Зокрема, вона охоплює всіх її фінансових кредиторів, у тому числі міжнародні банки, українські банки і власників облігацій.

"Завершення процесу реструктуризації посилює конкурентні позиції компанії і створює стійкий фінансовий фундамент, що дозволяє їй зосередитися на своїх стратегічних цілях", - констатується в прес-релізі.

Прес-служба відзначає, що успішному завершенню реструктуризації боргу, крім усього, сприяла "особиста активна участь власника компанії Віктора Нусенкіса у всіх найважливіших і найголовніших зустрічах процесу реструктуризації".

Координаційний комітет по реструктуризації боргу включав в себе SMBC, ING Bank, Unicredit Bank, BNP Paribas, Raiffesen Bank International AG і "Сітібанк" (Україна).

Як відомо, у травні навколо групи "Донецьксталь" виник скандал.Комісія з цінних паперів та фондового ринку заборонила на 12 місяців угоди з цінними паперами підприємств, що входять до бізнес-імперії Нусенкіса. Наразі представники групи оскаржують це рішення Комісії в судах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!