Компанія Колеснікова займеться насінництвом

Середа, 10 серпня 2011, 19:01

Компанія "АПК-ІНВЕСТ", основним акціонером якої є віце-прем'єр Борис Колесніков, почала розвивати насінництво як напрям бізнесу.

Компанія уже отримала паспорт виробника насінного матеріалу, який дозволяє виробляти і продавати продукцію агропідприємствам, повідомляє портал "Дело".

У 2011 році понад 1,5 тис. га ріллі були відведені під насіннєву ділянку.

Репродуктивний фонд складається з насіння високоврожайних сортів пшениці "Білосніжка", "Краплина", "Богиня", "Донецька 48", які були виведені науковими співробітниками Донецького інституту агропромислового виробництва Української академії аграрних наук.

Реклама:

"Урожай з насіннєвого ділянки (близько 4 тис. тонн) пройшов обробку на сучасній лінії сортування та очищення, що дозволило вже в перший рік отримати високу продовольчу оцінку насіння (клейковина - 28-33%, ІДК - 60-90 одиниць) та посівні кондиції, що відповідають стандартам Україні для насіння високих репродукцій (еліта й супереліта)", - повідомили у прес-службі компанії.

Згідно із повідомленням, розвиток нового напрямку дозволить на 100% забезпечити компанію власним насіннєвим матеріалом, а також запропонувати ринку високоякісний насіннєвий матеріал, максимально адаптований для вирощування в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!