Росіяни хочуть продавати вакцини Україні

Понеділок, 1 серпня 2011, 14:15

Російські виробники готові брати участь в тендерах на постачання вакцин до України.

Про це заявив генеральний директор Федерального державного унітарного підприємства "Науково-виробниче об'єднання "Мікроген" Міністерства охорони здоров'я і соціального розвитку Російської Федерації Лев Григорьєв в інтерв'ю агентству УНІАН.

За його словами, компанія запропонувала Міністерству охорони здоров'я України довгострокову співпрацю у сфері забезпечення населення якісними вакцинами, сироватками та імунобіологічними препаратами за економічно обґрунтованими цінами.

"Вже зараз "Мікроген" має зареєстровану в Україні протитуберкульозну вакцину БЦЖ. Ми готові брати участь в тендерах на постачання цієї вакцини, починаючи з 2011 року", - сказав Григорьєв.

Реклама:

Він зазначив, що в об'єднанні досі "скептично дивилися на перспективи співпраці з Україною і працювали через посередників".

"Багато в чому це було пов'язано із закритістю українського ринку і неможливістю конкурувати з вітчизняними компаніями, які "прописалися" біля Міністерства охорони здоров'я. Зараз, із приходом нового керівництва в міністерство, яке активно зайнялося підвищенням відкритості і розвитком конкуренції, з'являються перспективи у виробників. Ми хочемо скористатися ними в повному обсязі", - сказав Григорьєв.

Він також повідомив, що російська компанія зацікавлена у співпраці з розробниками і виробниками України.

"Наші фахівці хотіли б реалізовувати з українськими колегами спільні наукові програми. Тому чекаємо зустрічей і пропозицій від усіх, хто побажає. Ми відкриті для співпраці", - заявив генеральний директор "Мікрогена".

За його словами, цінова політика компанії вигідно відрізняється від цін західних виробників.

Вартість фармацевтичної продукції російської компанії нижча на порядок: від трьох до десяти разів.

"У ціні ми найдешевші, але в якості не поступаємося. Ми вже активно працюємо з багатьма країнами СНД: Казахстаном, Білоруссю, Узбекистаном, Азербайджаном, Грузією. Також і з Мексикою, Монголією, В'єтнамом, Індією. В період епідемії свинячого грипу до нас зверталася ВООЗ із проханням сприяти в напрацюванні вакцини як для Російської Федерації, так і для країн Латинської Америки. Що ми і зробили в найкоротші терміни", - зазначив Григорьєв.

За словами генерального директора, в компанії працює висококваліфікований персонал.

Підприємство оснащене сучасним спеціалізованим устаткуванням для проведення контролю якості на всіх етапах виробництва.

Григорьєв зазначив, що "Мікроген" активно співробітничає з провідними російськими і міжнародними науковими центрами зі створення і впровадження у виробництво унікальних розробок у галузі імунобіології та біотехнології.

"Наші фахівці беруть участь в міжнародних дослідницьких проектах, зокрема тих, що проводяться ВООЗ із викорінювання натуральної віспи, кори, краснухи, туберкульозу, кашлюку, дифтерії, правця, свинячого грипу та інших хвороб. Нині розроблені й перебувають у стадії виходу на ринок більш як 15 оригінальних препаратів, таких як нова грипозна вакцина; асоційовані вакцини: АКДС+Hib, АКДС+HepВ, вакцина проти кору, паротиту і краснухи (MMR); вакцина проти свинячого грипу, безклітинна кашлюкова вакцина, СПСА-вакцина та інші", - сказав Григорьєв.

Федеральне державне унітарне підприємство "Науково-виробниче об'єднання "Мікроген" Міністерства охорони здоров'я і соціального розвитку Російської Федерації - найбільше підприємство російської медичної промисловості, лідер у розробці та виробництві медичних імунобіологічних препаратів, діагностичних і лікарських засобів.

Об'єднання засноване в 2003 року, коли було об'єднано 14 державних унітарних підприємств, що виробляють імунобіологічні препарати і які розташовані в 13 суб'єктах Російської Федерації.

"Мікроген" виробляє понад 400 найменувань медичних імунобіологічних препаратів, діагностичних і лікарських засобів, більш як 70% всього обсягу імунобіологічної продукції, що випускається в Росії: вакцини, алергени, лікувальні та діагностичні сироватки, пробіотики, бактеріофаги, препарати з донорської крові, імуноглобуліни людини і готові лікарські засоби.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!