Акції і долар падають, а S& P вже дає 50%, що знизить рейтинг США

Середа, 27 липня 2011, 09:45

Лідери республіканців у вівторок відклали голосування за планом зниження витрат, запропонованого Джоном Бонером, знизивши шанси на те, що угода про підвищення боргового ліміту буде досягнута вчасно.

Усього за тиждень до 2 серпня, крайнього терміну, до якого потрібно вирішити питання з борговою "стелею", законодавці сподіваються на компроміс, хоча конкуруючі пропозиції республіканців і демократів паралізували Вашингтон і підвищили вірогідність скорочення кредитного рейтингу США, пише Reuters.

Серйозні обговорення, судячи з усього, будуть відкладені на кілька днів після того, як республіканці виступили проти голосування Палати представників за їхнім планом, спочатку запланованого на середу.

Плану скорочення дефіциту бюджету, який подав спікер Палати представників Джон Бонер, вже загрожує ймовірне вето президента Барака Обами і неминуча загибель у Сенаті, контрольованому демократами.

Реклама:

Республіканці квапляться переписати законопроект після того, як аналіз, проведений непартійним бюджетними експертами, показав, що обумовлені в документі заходи не дозволять скоротити витрати до необхідного рівня.

Тепер голосування буде відкладено, саме раннє, до четверга, що означає, що Конгрес практично напевно буде обговорювати план безпосередньо перед 2 серпня.

Хоча більшість очікує, що угода, досягнута в останню хвилину запобіжить дефолту в США, запеклі чвари між партіями і відсутність політичного консенсусу з питання довгострокового скорочення дефіциту підвищили ймовірність безпрецедентного зниження кредитного рейтингу країни.

"Імовірність зниження 50 відсотків", - сказав Девід Бірс з Standard & Poor's.

Політичний тупик нервує інвесторів усього світу.

Американські акції і долар падають, а золото коливається близько історичних максимумів. Однак ознак паніки поки немає, так як ринки поки сподіваються, що вихід буде знайдений.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!