Хорошковський дав "Київмісьбуду" півмільярда на будинок для СБУ

Четвер, 21 липня 2011, 15:17

Департамент господарського забезпечення СБУ за результатами тендеру 14 липня уклав угоду з ВАТ "Домобудівний комбінат №3" на будівництво житлового комплексу по вул. Онуфрія Трутенка, 3 в Голосіївському районі Києва.

Вартість угоди - 473,39 мільйона гривень, повідомляється у "Віснику державних закупівель", інформують "Наші гроші".

"Домобудівний комбінат №3" входить у холдинг "Київмісьбуд", який в кінці 2010 року голові Київської міськдержадміністрації Олександру Попову ніби-то вдалося повернути київській громаді.

29 червня Вищий господарчий суд остаточно підтвердив право власності холдингової компанії "Київмісьбуд" на пакети акцій 34 компаній, що входять до неї.

Реклама:

"Це рішення ставить крапку в тяжбі навколо "Київмісьбуда". У власність мешканців столиці повернуті не тільки власне холдинг, але і всі підприємства, які входили до його складу", - заявили після цього в КМДА.

Однак у базі даних Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку зазначено, що зараз 56% акцій ВАТ "Домобудівний комбінат №3" належать ТОВ "Фондова спiлка "Україна", яка заснована Ярославом Науменком - членом команди мера Києва Леоніда Черновецького.

Науменко входив у виборчий список Блока народно-демократичних партій на виборах у Верховну раду 2006 року як член Християнсько-ліберальної партії, лідером якої є Черновецький.

З березня 2010 року СБУ очолює бізнесмен і медіа-магнат Валерій Хорошковський, який вважається близьким до голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: