Азаров доручив "відірвати голови" винним у дефіциті ліків

Середа, 20 липня 2011, 10:39

Міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко має "у найкоротший термін" розібратися із ситуацією з дефіцитом ліків в Україні.

Відповідне доручення Аніщенку дав прем'єр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду у середу.

"Звертаю увагу міністра охорони здоров'я. Учора був сюжет на каналі "Інтер". Щоб врятувати хворого на гемофілію, який потрапив у ДТП, лікарі збирали ампули фактора згортання крові по всій Україні. Нині ліки можна купити лише на "чорному ринку", - поінформував він.

"Уряд не може пройти мимо таких повідомлень ЗМІ. І якщо це правда - повідривайте голови тих, хто це допустив, Олександре Володимировичу. Інакше своєю головою поплатитесь. Я вам даю місяць на це. Якщо це правда. Якщо це не правда - зберіть прес-конференцію і поінформуйте спільноту", - наголосив прем'єр.

Реклама:

За словами Азарова, "держава виділила необхідні кошти".

"Тому ваше завдання - щоб ніде не було такої ситуації. Я направлю комісію КРУ, представників Секретаріату для перевірки ситуації на місцях. Треба знайти неординарне рішення. Знайдіть це неординарне рішення. Підключайте торгово-економічні місії за кордоном. Підключайте виробників", - сказав він.

"Рішення має бути знайдене у найкоротший термін", - наголосив Азаров.

Як повідомлялося, війна за переділ фармацевтичного ринку паралізувала в Україні державні закупівлі ліків.

Минуло шість місяців 2011 року, а МОЗ України не придбав жодної упаковки лікарських препаратів - усі 240 тендерів із закупівлі ліків 2011 року закінчилися безрезультатно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!