Парламент намагається відвоювати санаторій у Київради

П'ятниця, 15 липня 2011, 16:39

Управління справами Апарату Верховної ради і санаторний комплекс "Дюльбер", де відпочивають депутати, судяться з "Генеральною дирекцією Київської міської ради з обслуговування іноземних представництв", вимагаючи розірвати договір оренди санаторного корпусу.

Конфлікт виник через незаконну здачу орендованого майна в суборенду, пише газета "Дело".

Ще в 2004 році між санаторним комплексом "Дюльбер" Управління справами Апарату Верховної ради та комунальним підприємством Київради був укладений договір про оренду будівлі-корпуса (дача № 16) санаторного комплексу "Дюльбер", розташованого в селищі Кореїз.

Термін оренди, згідно з домовленостями, повинен був скласти 49 років.

Реклама:

Орендар отримував на період дії договору право користування земельною ділянкою площею 0,33 га, на якій розташоване майно, а також право користування земельною ділянкою площею 0,3 га, яка прилягає до будівлі.

При цьому розмір плати за оренду будівлі площею 555 кв. м, розташованої на одній з найцінніших земель у Криму, розсмішить будь-якого брокера, відзначає видання.

Так, при підписанні договору сторони узгодили, що орендна плата за перший місяць оренди (серпень 2004 року) становить 6606,67 гривні (без ПДВ), а орендна плата за кожний наступний місяць визначається шляхом коригування розміру місячної орендної плати за попередній місяць на індекс інфляції за поточний місяць.

Тобто, з урахуванням інфляції зараз місячна плата за оренду будівлі повинна складати приблизно 16 тис. гривень - орієнтовно 30 гривень за квадратний метр.

Однак іноземним гостям столиці Україні довелося не довго відпочивати в престижному санаторії в Криму.

У червні 2007 року Київрада в особі комунального підприємства передала в суборенду орендоване майно закритому акціонерному товариству "Страхова компанія "Рокада", про що був укладений договір суборенди строком на 45 років.

Страхова компанія, опинившись на курорті, затіяла капітальний ремонт та реконструкцію дачі № 16 та будівництво плавального басейну.

На думку Управління справами Верховної ради, всі ці роботи ведуться незаконно.

Однак довести свою правоту парламенту поки не вдається: 22 червня 2011 року Київський апеляційний суд не задовольнив позов Управління справами Верховної ради і санаторного комплексу про розрив договору з "гендирекція Київської міськради з обслуговування іноземних представництв".

"Страхова компанія "Рокада" отримала певну популярність завдяки конфліктів навколо ВАТ "Київпроект".

Нині вона судиться з банком "Київ", який вимагає визнати недійсним договір купівлі-продажу, укладений фінансовою установою зі страховиками у 2009 році про реалізацію цінних паперів.

Банкіри наполягають на тому, щоб страхова компанія повинна повернути прості іменні акції відкритого акціонерного товариства "Київпроект" у кількості 43 942 штук.

На їхню думку, договір про продаж цього пакета акцій за 400 тис. гривень був укладений в інтересах пов'язаних з банком осіб без дозволу наглядової ради банку і тому є незаконним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: