У Європі бояться, що МВФ зменшить свою частку допомоги Греції

Четвер, 14 липня 2011, 18:04

Міністри фінансів країн Європейського союзу стурбовані тим, що Міжнародний валютний фонд може скоротити свою участь у наданні фінансової допомоги Греції, якщо план її порятунку не буде передбачати масштабного скорочення обсягів грецького держборгу.

Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на поінформовані джерела.

За даними джерел агентства, влада ЄС оцінює потреби Греції у фінансуванні на найближчі три роки в 115 млрд. євро, і якщо МВФ скоротить участь в порятунку Греції, більшу частину цієї суми доведеться профінансувати урядам країн Євросоюзу.

Розмір нового пакету допомоги буде залежати від успіху грецької програми приватизації, яка, за оцінками уряду країни, може допомогти залучити близько 50 млрд. євро до кінця 2015 року.

Реклама:

У вівторок директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард дала зрозуміти, що організація може зайняти більш жорстку позицію щодо Греції, заявивши на зустрічі з журналістами, що "ніщо не варто вважати само собою зрозумілим".

Раніше МВФ зобов'язався профінансувати третину пакета фінансової допомоги на 110 млрд. євро, наданого Греції в 2010 році.

За прогнозами Єврокомісії, розмір грецького держборгу зросте з 127,1% ВВП в 2009 році до 166,1% до кінця 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!