Fitch знизило рейтинг Греції

Четвер, 14 липня 2011, 11:27

Агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Греції в іноземній і національній валюті з В + до ССС, а короткостроковий РДЕ - з В до С.

У той же час, як наголошується в заяві Fitch, стеля рейтингу країни була підтверджена на рівні ААА, як і у всіх інших країн єврозони, передає "Інтерфакс".

Всі три РДЕ були виведені зі списку Rating Watch Negative, куди вони були поміщені 20 травня.

На той момент аналітики Fitch відзначали, що агентство завершить перегляд рейтингів після чергової оцінки фахівцями Міжнародного валютного фонду (МВФ) економічної програми Греції.

Реклама:

Крім того, присвоєння раніше рейтингу В + було засноване на судженні, що надання Греції чергового пакета фінансової допомоги не буде обумовлено участю приватного сектора, що потенційно може означати наступ дефолту.

Поточне зниження рейтингів відображає відсутність нової, що викликає довіру і повністю профінансованої програми порятунку Греції за участю МВФ і ЄС укупі з високим ступенем невизначеності.

На початку червня Moody's Investors Service знизило суверенний рейтинг Греції до Caa1 з B1, присвоївши йому негативний прогноз.

Через менш ніж два тижні Standard & Poor's в черговий раз знизило рейтинги Греції і назвало цю країну "найменш заслуговує надання кредитів".

Рейтинги Греції були знижені відразу на три щаблі - з В до ССС, при цьому прогноз по ним залишений "негативним".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: