Держветфітослужба заперечує заборону на імпорт овочів

Понеділок, 11 липня 2011, 18:32

Інформація про введення Україною заборони на ввезення овочів з Європейського Союзу не відповідає дійсності.

Про це заявив прес-секретар Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Анатолій Осадчий, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За його словами, контроль за європейськими овочами був посилений ще в червні, відповідне рішення №4250 - 012 - 1 було прийнято Міністерством агрополітики та продовольства 9 червня 2011 року у зв'язку зі спалахом кишкової інфекції у країнах ЄС.

"Згідно з цим рішенням, в Україні нині проводиться розширений контроль всіх видів імпортованих з ЄС овочів, іншими словами, від імпортерів вимагають надання на кордоні документів, що підтверджують проведення дослідження на наявність бактерії групи кишкової палички у імпортованих овочах. Якщо таке дослідження не було проведено в країні, з якої ведуться поставки, його можуть провести акредитовані вітчизняні лабораторії ветфітослужби", - ідеться в офіційному повідомленні відомства.

Реклама:

"Ні минулого тижня, ні сьогодні додаткових вказівок відповідні органи від Мінагропроду не отримували. Єдина заборона, яка зараз діє на території Україні, - це заборона на ввезення бобових з Єгипту, яка була введена згідно з рішенням № 4811 - 012-1 від 7 липня 2011 року. Раніше згідно з рішенням № 4351-012-1 від 15 червня 2011 року була введена заборона на ввезення бобових з ЄС", - підкреслюють в Держветфітослужбі.

Як повідомлялося, раніше на офіційному сайті відомства з'явилося повідомлення про введення тимчасової заборони на ввезення в Україну продуктів без спеціальних досліджень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!