Бойко і Міллер укотре обговорили "стратегічні" питання

П'ятниця, 1 липня 2011, 15:35

Питання стратегічного партнерства в енергетичній сфері обговорювалися в ході робочої зустрічі міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка і голови правління ВАТ "Газпром" Олексія Міллера в Москві у п'ятницю.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу українського міністерства.

"У ході зустрічі сторони обговорили питання стратегічного характеру в енергетичній сфері. Зокрема, обговорення стосувалося співпраці з видобутку вугільного метану і освоєння структури Палласа", - ідеться у повідомленні Міненерговугілля.

"Сторони обговорили хід співпраці в газовій сфері. Зокрема, розглядалися питання поточних постачань газу в Україну. Також ішлося про перспективні форми співпраці ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України", - зазначила у свою чергу прес-служба "Газпрому".

Реклама:

Інших подробиць робочої зустрічі прес-служби Міненерговугілля і "Газпрому" не розголошують.

Як повідомлялося, в ході робочої зустрічі Бойка і Міллера 29 червня в Москві сторони також обговорювали питання співпраці в газовій сфері.

Згідно з підписаними в січні 2009 року російсько-українськими газовими контрактами на період до 2020 року, ціна імпорту російського газу розраховується за формулою, що враховує зміну цін на мазут і газойль в попередні дев'ять місяців.

При цьому в якості базової ціни була обрана ціна в 450 доларів за тисячу кубометрів, яка, на думку переважної більшості українських експертів, значно перевищує ціни постачання російського газу для інших країн Європи, хоча в ціні газу для Україні відсутня плата за транзит.

Українська сторона пропонує внести низку змін в діючий контракт в частині зміни базової ціни газу, включення в контракт знижок залежно від обсягу газу, що купується, і сезонних знижок.

Крім того, пропонується внести зміни до складові формули ціни газу для України, яка нині прив'язана до газойлю, котрий в енергобалансі країни не застосовується.

Водночас, Міллер неодноразово заявляв, що "Газпром" може піти на зниження ціни газу для України у разі прийняття рішення про злиття з НАК "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!