"Двадцятка" візьметься за ціни на продовольство

Четвер, 9 червня 2011, 09:19

Група G20 має намір вжити заходів щодо скорочення волатильності цін на сільськогосподарські продукти шляхом вивчення і зіставлення інформації ринку про рівень світових запасів і обсязі виробництва.

Одним із перших кроків є створення єдиної Системи інформаційного забезпечення агропромислового комплексу (Agriculture Market Information System, AMIS), повідомляє агентство "Интерфакс".

Це було зроблено після того, як рівень світових цін на продукти харчування вплинув на економіку вдруге з 2007 року через нестачу продовольчих товарів, високого попиту і мінімального рівня запасів за останнє десятиліття.

У вівторок Продовольча і сільськогосподарська організація Організації об'єднаних націй висловила побоювання щодо ймовірного збереження цін на сільськогосподарські продукти на високому рівні і їх волатильності до кінця 2011 року.

Реклама:

Таким чином, найближчим часом не слід чекати ослаблення інфляційного тиску.

"Ринки не можуть діяти наосліп. Нам необхідна перевірена інформація про рівень продовольчих запасів та обсяги виробництва", - сказав міністр сільського господарства Франції Брюно Ле Мер в інтерв'ю Financial Times.

Франція поставила продовольче питання на перше місце в 2011 році, скликавши зустріч міністрів сільського господарства, яка відбудеться в Парижі у червні.

Запуск AMIS буде однією з ключових тем форуму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: