UEFA на українцях заробить більше, ніж на австрійцях

Четвер, 30 червня 2011, 13:50

UEFA сподівається заробити на "Євро-2012" більше, ніж на попередній першості - 1,355 мільярда євро.

Із них: 840 мільйонів євро від продажу прав на трансляцію, 290 мільйонів євро - продаж комерційних прав, 125 мільйонів від продажу квитків, 100 мільйонів - від продажу пакетів корпоративної гостинності.

Про це заявив керівник Місцевого оргкомітету Маркіян Лубківський, повідомляє інформаційний центр "Україна-2012".

Водночас, за його словами, прибуток організації може бути більшим. Адже, по-перше, Україна та Польща - більші за розміром і чисельністю населення країни, ніж Австрія та Швейцарія.

Реклама:

По-друге, загальна місткість українських та польських стадіонів майже на 30% перевищує цей показник у господарів попередньої першості Європи з футболу.

Більшими у порівнянні з Австрією та Швейцарією у нас будуть і фан-зони. Все це дозволить прийняти значно більше вболівальників.  

"Фінансова складова проведення єврочемпіонатів важлива для UEFA - це найпотужніший проект організації, а гроші, зароблені на проведені подібних турнірів, Союз направляє на розвиток футболу в усіх 53 країнах-членах організації, фінансування турнірів UEFA серед молоді та жінок, підтримку масового футболу", - зауважив директор турніру.

Інвестиції UEFA в підготовку та проведення "Євро-2008" становили 460 мільйонів євро, не враховуючи призових для команд-учасниць.

Передбачається, що витрати на проведення "Євро-2012" будуть дещо більшими - сюди входять оплата роботи персоналу, реалізація таких проектів, як волонтерський рух, фан-зони тощо.

Нагадаємо, нещодавно рішенням виконкому  UEFA було збільшено загальний призовий фонд фінальної частини "Євро-2012", який зріс порівняно з першістю-2008 на 12 мільйонів євро і становитиме 196 мільйонів євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!