Європейці розкажуть, як Україна боролася з корупцією

Четвер, 30 червня 2011, 11:05

Україна дала згоду Групі держав Ради Європи проти корупції - GRECO на оприлюднення звіту про стан виконання Україною антикорупційних рекомендацій.

Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович за підсумками засідання уряду в середу, 29 червня, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра, такий дозвіл надається згідно з правилами та практикою GRECO щодо оприлюднення державами звітів щодо виконання антикорупційних рекомендацій.

Під час урядового засідання Кабінет міністрів ухвалив відповідне протокольне рішення.

Реклама:

Лавринович розповів, що після надання доступу до звіту GRECO, документ буде перекладено українською мовою і опубліковано на сайті Міністерства юстиції України.

Такий крок сприятиме забезпеченню прозорості у діяльності президента і уряду, вважає міністр.

Він нагадав, що про виконання рекомендацій GRECO Україна відзвітувала у травні 2009 року.

Групою було відзначено, що виконаними вважаються 8 антикорупційних рекомендацій, 17 - виконано частково.

У зв'язку з цим, Україні було запропоновано у січні 2011 року підготувати інформацію про хід реалізації саме тих рекомендацій GRECO, які вважалися виконаними частково.

Додатковий звіт про стан виконання зазначених рекомендацій України було затверджено на 51-му пленарному засіданні цієї організації, яке відбулося у травні 2011 року.

Україна приєдналась до Групи держав Ради Європи проти корупції 1 січня 2006 року, погодившись на оцінку Групою імплементації у національне законодавство положень Кримінальної та Цивільної конвенцій Ради Європи проти корупції, Керівних принципів боротьби з корупцією Ради Європи, прийнятих у рамках виконання Програми дій проти корупції, схваленої Радою Європи.

Перші два раунди оцінки України було проведено у 2006 році, а у березні 2007 року за їх результатами затверджено звіт із 25 рекомендацій GRECO.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!