Італійці будуватимуть вітропарки в Україні

Вівторок, 21 червня 2011, 13:05

Італійська компанія C&C Energy Srl в ході зустрічі з головою Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Миколою Пашкевичем заявила про намір інвестувати в будівництво вітропарків в Україні

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Держагентства.

За словами засновника C&C Energy Srl Еміліо Марджіотта, компанія має намір реалізувати в Україні проект будівництва вітроелектростанцій загальною потужністю від 200 МВт.

"Цей проект це тільки перша черга, за умови його успішної реалізації наша компанія розглядатиме можливість розширення інвестиційних планів", - зазначив Марджіотта.

Реклама:

Він розповів, що C&C Energy Srl має великий досвід реалізації подібних проектів, у тому числі у Східній Європі.

Компанія завершує введення в експлуатацію магістральної вітроенергетичної мережі в Італії потужністю 700 МВт і вітропарку потужністю 400 МВт в Румунії.

Марджіотта зазначив, що в ході реалізації проекту в Румунії виникла низка проблем. зокрема, з підключенням об'єкту до загальної енергосистеми країни.

За його словами, компанії довелося брати на себе додаткові зобов'язання з будівництва пристанційних мереж, вузлів тощо.

Тому, щоб уникнути подібних проблем, його компанія і звернулася в Держенергоефективності України з проханням дати роз'яснення щодо стану справ у цій сфері.

Голова Держагентства зазначив, що подібна проблема існує і в Україні.

Водночас, за його словами, уряд займається цим питанням.

"За 2-3 місяці агентством буде завершена розробка "дорожньої карти" у сфері відновлюваної енергетики. Вона міститиме інформацію і про потенціал, і про мережу, і про плановані об'єкти, щоб не було перенасичення окремих регіонів. Найближчим часом вона буде представлена на розгляд уряду. Після затвердження зазначеної карти ризики інвесторів будуть мінімізовані", - підкреслив Пашкевич.

В результаті зустрічі досягнута домовленість, що після вибору інвесторами майданчика для будівництва вітроелектростанції, сторони обговорять можливості подальшої співпраці в рамках державно-приватного партнерства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!