Уряд відмовився віддавати Росії борги Тимошенко

Вівторок, 21 червня 2011, 10:22

Український уряд не має наміру погашати борги компанії Єдині енергетичні системи України (ЄЕСУ) перед Міністерством оборони Російської Федерації.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Замість того, щоб відповісти на відповідне питання журналістів на брифінгу біля нового хірургічного корпусу Національного інституту раку, Азаров сказав: "Ви самі дайте відповідь на це питання. Давайте у лікарів запитаємо: будемо борги Тимошенко віддавати Росії?"

Медики, які також перебували під стінами нового корпусу, відповіли: "Ні".

Реклама:

"Ось, люди за мене відповіли", - підсумував прем'єр.

Як повідомлялося, 15 червня керівник тимчасової слідчої комісії Верховної ради Інна Богословська заявила, що екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко була залежна від російської сторони, підписуючи газові контракти в 2009 році, оскільки "приватні компанії Тимошенко, які належали їй і членам її сім'ї, до сьогоднішнього дня мають непогашені борги перед міністерством оборони РФ в сумі понад 405 млн. доларів".

У Росії Тимошенко звинувачувалася в організації в 1996 році через посередника неодноразових передач хабарів "кільком посадовим особам Центрального управління матеріальних ресурсів і зовнішньоекономічних зв'язків і Центрального організаційно-планового управління Міноборони РФ за завищення цін на матеріально-технічні ресурси, що поставляються для Збройних Сил РФ".

Також повідомлялося, що в Кабінеті міністрів зареєстрований лист від Міністерства оборони Росії з проханням погасити борг корпорації ЄЕСУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!