Україна хоче домовитися про розстрочку виплати боргу ЄЕСУ - Лавринович

Середа, 30 січня 2013, 12:25

Український уряд має намір домовитися про розстрочку виплати боргу ЄЕСУ перед Міноборони РФ.

Про це заявив міністр юстиції України Олександр Лавринович, передає "Інтерфакс-Україна".

"У держбюджеті повної суми для того, щоб розрахуватися по цьому рішенню і по всіх інших, які передбачені на виконання судових рішень, недостатньо, тому очевидно, що буде процес домовленості про те, щоб хоча б розтягнути цю виплату за часом", - сказав Лавринович .

Як повiдомлялося, Міноборони РФ звернулося до Госпсуду Києва з позовом про виплату урядом України 3,239 млрд гривень у справi корпорацiї "ЄЕСУ". Росiйська сторона висунула вимогу залучити як вiдповiдача, окрiм Кабмiну, Держказначейство.

Реклама:

ЄЕСУ в справi фiгурує як третя особа. Зазначений борг, як стверджує позивач, виник наприкiнцi 1990 рокiв, коли очолювана Юлiєю Тимошенко ЄЕСУ не виконала гарантованої урядом України на чолi з Павлом Лазаренком угоди 1997 року щодо постачання корпорацiєю "ЄЕСУ" продукцiї для потреб росiйського оборонного вiдомства.

Як відомо, 21 сiчня 2013 року генпрокурор Вiктор Пшонка повiдомив, що український уряд уже почав виплачувати Мiноборони РФ борг корпорацiї ЄЕСУ за рiшенням Апеляцiйного суду Києва, i наразi вже виплачено 15 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: