Прокуратура завела справу на завод Абрамовича

Понеділок, 20 червня 2011, 15:06

Дніпродзержинська міжрайонна природоохоронна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами ВАТ "Дніпродзержинський коксохімічний завод".

Прокуратура вважає, що з вини посадових осіб незаконно здійснювався наднормативний викид забруднюючих речовин в атмосферу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомила прокуратура Дніпропетровської області, в результаті слідчих дій встановлено, що Дніпродзержинський коксохімічний завод в період з 25 лютого по 10 червня 2010 року незаконно здійснював наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, внаслідок чого державі завдано збитків у розмірі 777 тисяч гривень.  

Кримінальну справу порушено за ч. 2 ст. 364 - зловживання службовим становищем Кримінального кодексу Україні.

Реклама:

Винним загрожує від трьох до шести років позбавлення волі.

У 2011 році прокуратура області за результатами перевірок порушила п'ять кримінальних справ у сфері охорони навколишнього природного середовища, з яких три вже розслідувані і направлені до суду.

Нагадаємо, у вересні 2008 року акції Дніпродзержинського коксохімічного заводу (93,83%) купила у "Привата" група Evraz Романа Абрамовича.

ПАТ "Євраз Дніпродзержинський коксохімічний завод" за підсумками роботи в 2011 році має намір отримати чистий прибуток в розмірі 18,858 мільйона гривень, тоді як за підсумками 2010 року вона становила 1,538 мільйона гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: