ФДМ дослідить, чи може "Укртелеком" продати Utel

Четвер, 16 червня 2011, 09:33

Фонд держмайна планує розібратися в тому, чи може новий власник "Укртелекому" продавати мобільний бізнес компанії без узгодження з відомством.

Про це "Делу" заявив голова фонду Олександр Рябченко.

Керівник приватизаційного відомства каже, що фонд вивчить ситуацію з продажем Utel.

"Все залежить від вартості майна, відчуження якого власник повинен погоджувати з нами згідно з договором. Потрібно дивитися на відсоток від вартості статутного капіталу. Якщо він більше зазначеного, то вони повинні узгоджувати, якщо менше, то ні. У кожному разі, ми розберемося в цьому питанні під час щоквартальної перевірки виконання інвестзобов'язань", - сказав Рябченко.

Реклама:

У ФДМ визнають, що поки що звернень від "Укртелекому" з приводу планів продажу Utel, до відомства не надходило.

Глава оператора Георгій Дзекон каже, що продаж буде узгоджене з держорганом, якщо цього вимагає законодавство.

Відповідаючи на питання про те, наскільки правомірні дії власників, які не погодили питання продажу з фондом, але вже прийняли рішення про продаж, Рябченко відповів: "Вони нам гроші заплатили. Якщо щось буде не так, фонд зможе оштрафувати власника".

Згідно договору купівлі-продажу, новий власник протягом п'яти років після покупки компанії не має права відчужувати майно вартістю більше 10% статутного капіталу "Укртелекому" без згоди Фонду.

14 червня акціонери ВАТ "Укртелеком" ухвалили рішення продати мобільний бізнес оператора - компанію Utel.

Точніше, проголосували за те, щоб віддати це питання у відання новопризначеного наглядової ради, до якої увійшли два представники власника компанії, і менеджменту оператора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!