Влада Криму розраховує на російські інвестиції

Середа, 15 червня 2011, 16:03

Влада Автономної республіки Крим сподівається на реалізацію інвестиційних проектів з Внєшекономбанком і Сбербанком Російської Федерації.

Про це заявив кримський прем'єр Василь Джарти у Києві в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Є домовленість, і найближчим часом ми підпишемо угоду між Внєшекономбанком Російської Федерації про вкладення коштів у будівництво Сімферопольського аеропорту. Другий проект: Сбербанк Російської Федерації буде інвестувати в санаторно-курортний комплекс на базі санаторію "Мрія" понад 400 млн. доларів", - сказав він.

Крім того, за його словами, вже підготовлений проект, відповідно до якого німецька компанія має намір інвестувати понад 600 млн. євро у розвиток вітроенергетики на півострові.

Реклама:

У вітроенергетику також має намір інвестувати більше 80 млн. євро і грецька компанія.

"Є ще низка інших проектів, які сьогодні перебувають у стадії розробки. Я думаю, що перші кошти ми отримаємо вже в наступному році", - сказав Джарти.

"Робота із залучення інвестицій ведеться досить успішно", - підсумував кримський прем'єр.

За інформацією Головного управління інформаційної політики Ради міністрів автономії, будівництво пансіонату "Мрія" на Південному березі Криму в селищі Понізовка почалося в 1980-х роках, проте пансіонат досі не добудований.

Проект створення на базі недобудованої здравниці курортного комплексу на замовлення Сбербанку РФ розробив відомий британський архітектор Норманн Фостер.

Головна вимога, яку уряд Криму висуває до інвесторів - створення нових робочих місць для жителів автономії.

Ця умова закладається в усі інвестиційні договори між Радою міністрів Криму та компаніями, які мають намір працювати в регіоні.

Приступаючи до реалізації інвестиційних проектів, інвестори також беруть на себе зобов'язання вирішити конкретні соціальні питання та взяти участь у розвитку автономії.

Виконавча влада Криму, зі свого боку, приділить особливу увагу модернізації роботи служби зайнятості та профорієнтаційних центрів, щоб забезпечити нові підприємства кваліфікованими кадрами.

У найближчі місяці в Сімферополі відбудеться відкриття сучасного центру професійно-технічного навчання, що не має аналогів на Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!