У четвер Рада заслухає попередній звіт "газової" комісії

Середа, 15 червня 2011, 15:14

Верховна рада на засіданні 16 червня заслухає попередній звіт тимчасової слідчої комісії парламенту щодо розслідування можливої державної зради колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.

Про це журналістам за підсумками засідання комісії повідомила її голова, депутат Ради від фракції Партії регіонів Інна Богословська, повідомляє агентство "Українські новини".

За її словами, подання попереднього звіту заплановано на 16:00.

Голова комісії зазначила, що структурно звіт буде розділений на 2 частині, перша з яких буде стосуватися встановлених комісією обставин, а друга - обставин, над якими комісія буде ще працювати.

Реклама:

Так, за словами Богословської, комісія вважає, що на момент переговорів в 2009 році Тимошенко незаконно втрутилася в їх перебіг, у результаті чого Україна отримала несправедливий для себе газовий договір, що згодом призвело до значних збитків.

Як повідомлялося, 16 березня 2011 року парламент створив тимчасову слідчу комісію із розслідування можливої державної зради в діях Тимошенко під час переговорів і підписання в 2009 році газових угод між НАК "Нафтогаз України" і російською компанією "Газпром".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!