"Хліб Інвестбуд" виплатив другий транш за форвардними контрактами

П'ятниця, 10 червня 2011, 12:06

ТОВ "Хліб Інвестбуд", яке уклало з Аграрним фондом угоду про проведення форвардних закупівель зерна, завершило виплату другого траншу в розмірі 20% від загальної вартості укладених форвардних контрактів.

Таким чином, за підсумками двох етапів розрахунків за форвардом агрогосподарства отримали понад 1 млрд. гривень, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу компанії.

Водночас у "Хліб Інвестбуді" відзначили, що приблизно 15 сільгосппідприємств із заявленим обсягом 7,5 тис. тонн очікують менший урожай зерна, ніж передбачалося форвардними контрактами.

Як повідомлялося, "Хліб Інвестбуд" уклав з сільськогосподарськими виробниками контракти на поставку по форварду 860 тис. тонн зерна загальною вартістю близько 1,55 млрд. гривень.

Реклама:

Спочатку господарства, які уклали форвардні контракти, отримали перші 50% вартості майбутнього врожаю, або 750 тис. гривень, а виділення наступного траншу в розмірі 20% планувалося на кінець травня - початок червня.

Форвардні закупівлі для Аграрного фонду з 18 березня здійснює ТОВ "Хліб Інвестбуд" - торговий агент Державної продовольчо-зернової корпорації (ДПЗКУ).

На 14 квітня був укладений 551 форвардний контракт на поставку до державного інтервенційного фонду 401,2 тис. тонн пшениці та ячменю на загальну суму 692,3 млн. гривень.

У 2011 році фінансування здійснюється не двома, а трьома траншами: перші 50% суми форвардного контракту виробник отримає відразу після його підписання перед посівною, 20% - перед жнивами і останній транш 30% - після збору врожаю і його постачання, тоді як раніше виробник отримував після збору урожаю 50%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: