У Клюєва задоволені відновленням економіки

П'ятниця, 6 травня 2011, 18:11

За підсумками першого кварталу 2011 року можна констатувати, що економіка України продовжує відновлюватися після глибокого падіння в 2009 році і початку відновлення в 2010 році.

Про це заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Триває процес відновлення, і результати першого кварталу нам це підтверджують", - наголосив Максюта.

Заступник міністра зазначив, що за перші три місяці 2011 року обсяг промислового виробництва зріс на 9,7%, що стало можливим завдяки зростанню експортоорієнтованих галузей і переробної промисловості.

Реклама:

За словами Максюти, індекс споживчих цін у першому кварталі 2011 року склав 3,3%, тоді як за аналогічний період 2010 року - 4,7%.

"Ми сподіваємося, що до кінця року ми утримаємося в запланованому показнику - 8,9%", - наголосив він.

Заступник міністра також повідомив, що за січень-березень 2011 року зафіксовано зростання сільського господарства на рівні 5,3%.

Разом із тим, у січні-березні зафіксовано зростання будівництва на рівні 6,8%, яке протягом останніх років демонструвало падіння.

"Частково це обумовлено інтенсифікацією підготовки до Євро-2012, а також загальним пожвавленням будівництва і політикою уряду, яка спрямована на те, щоб активізувати інвестиційну діяльність, як на центральному, так і на місцевих рівнях", - підкреслив він.

Крім того, за словами Максюти, в країні знижується рівень безробіття, а середній рівень номінальної зарплати за вказаний період зріс на 19,9% і склав 2289 гривень.

"Поліпшується фінансове становище підприємств. У цілому ми маємо передумови для подальшого економічного зростання", - підкреслив заступник міністра, додавши, що в 2011 році очікується зростання економіки на 4,5%, а в 2012 - більше 6%.

"Але й ці показники є для нас недостатніми і ми хотіли б зробити все можливе, щоб їх поліпшити", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!