"Хліб Інвестбуд" домовився про "форвард" 860 тисяч тонн зерна

Середа, 4 травня 2011, 16:01

ТОВ "Хліб Інвестбуд", яке має угоду з Аграрним фондом про проведення форвардних закупівель, уклало із сільськогосподарськими виробниками контракти на поставку за форвардом 860 тис. тонн зерна загальною вартістю близько 1,5 млрд. гривень.

про це поінформував генеральний директор "Хліб Інвестбуду" Роберт Бровді, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Здійснили закупівлю продовольства трьох видів: продовольчої пшениці 836 тис. тонн, жита - 22 тис. тонн, гречки - 1677 тонн", - сказав він.

За його словами, середній обсяг одного закупленого лота складає 740 тонн.

Реклама:

Гендиректор "Хліб Інвестбуду" зазначив, що найбільші обсяги форвардних закупівель здійснені у Рівненській, Сумській, Київській, Полтавській, Вінницькій та Харківській областях.

Бровді уточнив, що нині компанії, які уклали форвардні контракти, отримали перші 50% вартості майбутнього врожаю, а виділення наступного траншу в розмірі 20% планується почати з кінця травня - на початку червня.

Як повідомлялося, форвардні закупівлі для Аграрного фонду з 18 березня здійснює ТОВ "Хліб Інвестбуд" - торговий агент Державної продовольчо-зерновий корпорації Україні (ГПЗКУ).

На 14 квітня був укладений 551 форвардний контракт на поставку до державного інтервенційного фонду 401,2 тис. тонн пшениці та ячменю на загальну суму 692,3 млн. гривень.

У 2011 році фінансування здійснюється не двома, а трьома траншами: перші 50% суми форвардного контракту виробник отримає відразу після його підписання перед посівною, 20% - перед жнивами і останній транш 30% - після збору врожаю і його постачання, тоді як раніше виробник отримував після збору урожаю 50%.

Водночас, деякі аграрії критикували запропоновані проекти договорів форвардних закупівель за те, що вони ущемляють права продавців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: