НКРЗ запевняє, що кабельна каналiзацiя не подорожчає

Вівторок, 31 травня 2011, 15:58

Нацiональна комiсiя регулювання зв'язку не бачить пiдстав для пiдвищення тарифiв на послуги доступу до кабельної каналiзацiї електрозв'язку.

Про це повiдомив голова комiсiї Петро Яцук в iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна".

"Коли буде узгоджено методику розрахункiв, тодi перейдемо до перегляду тарифiв. Методика покаже, чи будуть тарифи вищими чи нижчими вiд чинних. Не думаю, що вони мають пiдвищуватися, передумов для цього немає", - сказав вiн.

За словами глави НКРЗ, вiдомство може розробити порядок доступу до ККЕ протягом мiсяця, пiсля чого винесе його на громадське обговорення.

Реклама:

Водночас, на думку Яцука, не варто надавати великого значення ринку ККЕ, який, за даними НКРЗ, оцiнюється лише у 20 мільйонів гривень, що за обсягу доходiв телекомунiкацiйного ринку за минулий рiк у 47 мільярдів гривень становить менше нiж 0,5 %.

Головною проблемою на ринку ККЕ голова вiдомства вважає питання легалiзацiї операторiв i провайдерiв, що незаконно використовують доступ до каналізації.

Як повiдомлялося, парламент наприкiнцi 2010 року ухвалив закон, згiдно з яким тарифи доступу до ККЕ регулює держава.

"Укртелеком", на балансi якого перебуває велика частина ККЕ країни, з 1 липня 2009 року значно підвищив тарифи на доступ до неї, чим викликав хвилю протестiв з боку операторiв фiксованого зв'язку.

Пiсля низки переговорiв у липнi того ж року держоператор пiшов на частковi поступки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: