Мідь, золото і вугілля стануть лідерами зростання цін серед сировини

Субота, 28 травня 2011, 14:36

Мідь, золото, залізняк і вугілля стануть лідерами у зростанні цін серед сировинних товарів в наступні два-три роки у зв'язку з високим попитом в Китаї та Індії.

Таку думку висловили вважають експерти Standard Chartered Plc.

"Постачання цих видів сировини істотно відстають від темпів зростання попиту, що підштовхуватиме вгору їх ціни протягом найближчих трьох років, - заявив глава сировинного підрозділу банку Ашиш Міттал. - В період фінансової кризи компанії відкладали інвестиції в сировинний сектор", передає "Інтерфакс-Україна".

Раніше на цьому тижні аналітики Goldman Sachs заявили, що налаштовані на зростання котирувань сировинних товарів, рекомендувавши інвесторам купувати нафту, мідь і цинк.

Реклама:

Barclays Capital чекає виникнення дефіциту міді, нікелю, олова, свинцю і платини на світовому ринку.

Темпи зростання індексу Standard & Poor's GSCI, в розрахунок якого входять 24 види сировини, випереджали підйом ринків акцій і облігацій кожного місяця з грудня минулого року по квітень 2011 року.

На думку Міттала, попит на сировину в Індії підвищиться з поточних рівнів.

"Споживання сировини в Індії як і раніше досить слабке, - відзначає він. - В країні будуються енергопідприємства, дороги, розвиваються її регіони. Попит на сировину зростатиме, і дуже високими темпами".

Згідно з прогнозом Barclays, попит на метали в Індії збільшиться на 80% протягом п'яти років.

Уряд Індії чекає, що споживання вугілля в країні зросте більш ніж втричі в наступні два десятиліття - до 2 мільярда тонн, оскільки цей вид сировини використовується для вироблення електроенергії і необхідний для підтримки діяльності виробничих підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!