СБУ "накрила" схему передачі столичних автостоянок пiд забудову

Понеділок, 23 травня 2011, 20:14

Спiвробiтники СБУ в  Києвi викрили злочинну схему вiдчуження майна Київської мiської спiлки автомобiлiстiв - земельних дiлянок, на яких розташованi автомобiльнi стоянки.

Як повiдомляє прес-сектор Управлiння СБУ в мiстi Києвi, внаслiдок пiдробки документiв посадовими особами Союзу, громадськiй органiзацiї завдано економiчного збитку на суму понад 1 мільйон гривень, передає "Інтерфакс-Україна".

"Встановлено, що в 2009 роцi керiвники столичної автомобiльної Союзу розробили план незаконного передання в оренду комерцiйним структурам земельних дiлянок, на яких розташованi автомобiльнi стоянки. Але бiльшiсть членiв громадської органiзацiї на позачергових загальних зборах не погодилися з цим i ухвалили рiшення про недовiру чинному керiвництву, вiдсторонили його вiд роботи i переобрали склад ради, президiї i призначили нового голову", - йдеться в повiдомленнi відомства.

"Усупереч законодавству i статуту органiзацiї, згiдно з яким право реалiзацiї власностi має лише Конференцiя мiської Спiлки, у лютому 2010 року вже нелегiтимне керiвництво провело незаконнi збори. Не маючи вiдповiдних повноважень, зловмисники пiдписали пiдроблений протокол про передання земельних дiлянок у Печерському, Подiльському, Днiпровському, Солом'янському, Голосiївському районах комерцiйним структурам пiд забудову", - iнформує столичний главк спецслужби.

Реклама:

За цим фактом слiдчi СБУ в Києвi порушили кримiнальну справу за ч.1 ст. 358 Кримiнального кодексу України (пiдробка документiв, печаток, штампiв та бланкiв, їх збут, використання пiдроблених документiв) та передали її на розслiдування до слiдчого вiддiлу Днiпровського районного вiддiлу столичної мiлiцiї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!