Аналітики прогнозують падіння долара

П'ятниця, 20 травня 2011, 14:16

Аналітики Goldman Sachs Group Inc. погіршили прогноз для долара, відзначивши, що американська економіка відстає за темпами росту від інших країн.

Про це повідомляє Bloomberg, передає "Дело".

За оцінками експертів, курс долара до євро знизиться до 1,45 долара протягом трьох місяців. Попередній прогноз оцінював цей показник в 1,4 долара.

Протягом наступних 6 місяців американська валюта може подешевшати до 1,5 долара, протягом року - до 1,55 долара, прогнозують аналітики.

Реклама:

Прогноз курсу долара щодо єни на 3 місяці був знижений до 82 єн з 84 єн.

"Для того щоб долар стабілізувався або навіть почав зростати, інвесторам необхідно бути впевненими в наявності аргументів "за" додаткові довгострокові інвестиції в США", - йдеться в повідомленні Goldman.

З урахуванням як і раніше високого безробіття в США, а також дуже віддалених перспектив фінансової консолідації та слабкості ринку житла прогноз зростання американської економіки виглядає менш переконливим в порівнянні з багатьма іншими регіонами і країнами, відзначають аналітики інвестбанку.

Dollar Index, що відслідковує динаміку курсу долара відносно валют основних 6 торгових партнерів США, знизився з початку 2011 року на 4,9% на побоюваннях, що Федеральна резервна система почне підвищувати базову процентну ставку пізніше, ніж інші Центробанки. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!