Фондові індекси закрили день в плюсі

Вівторок, 17 травня 2011, 19:14

Згідно з результатами торгів, основні українські індекси продемонстрували зростання.

Індекс ПФТС виріс на 0,68%, до рівня 972,94 пунктів, індекс UX, що розраховується "Українською біржею", піднявся на 0,53%, опинившись на рівні 2532,63 пунктів.

На думку голови департаменту торгівлі ІК BG Capital Вадима Самара, зростання індексу Української біржі більш ніж на 1% не було підкріплене істотним обсягом торгів, що свідчить про наявність корекційних настроїв на ринку, пише Fundmarket.

Порція негативу з зовнішніх фондових майданчиків прийшла в другій половині дня ближче до закриття торгів на Українській біржі.

Реклама:

На закордонних майданчиках переважає негативна динаміка.

У вівторок торги на російському ринку акцій почалися в невеликому плюсі. Тим не менш, негативний настрій на світових майданчиках вплинув на поведінку російських інвесторів.

Вже в першій половині дня почалися розпродажі, в результаті яких індекс ММВБ знову впритул підійшов до позначки в 1605 пунктів.

Після обіду "бики" знову спробували заволодіти ринком, почалися покупки. Однак вони носили не яскраво виражений характер.

Невизначеність щодо подальшого руху на майданчиках отримала бічну спрямованість. До 18:00 МСК Індекс РТС опустився на 0,95% індекс ММВБ в мінусі на 0,8%.

Торги на Уолл-стріт відкрилися зниженням котирувань у вівторок після песимістичного прогнозу HP і слабких даних про число будинків, що будуються в США.

На початку торгів Dow Jones знизився на 0,69% до 12.461,26 пунктів, індекс Standard & Poor's 500 опустився на 0,55% до 1.322,15 пунктів, індекс Nasdaq Composite опустився на 0,58% до 2.766,06 пунктів.

Серед важливих новин за сьогодні - наступні.

Реформи в Україні практично припинилися, і країна продовжує втрачати інвестиційну привабливість, наголошують інвестори, що виступають на сьомому Українському інвестиційному саміті Adam Smith Conferences в Лондоні.

Українська економіка відновлюється - в I кварталі ВВП виріс на 5,2%, що трохи вище урядових прогнозів. Хороший старт дозволяє очікувати річне зростання на 4,5%, навіть незважаючи на ймовірне гальмування економічного розвитку в II кварталі.

Тривожним, за оцінками економістів, є невисокий приплив прямих іноземних інвестицій на початку року - 0,9 мільярда, адже збереження низького притоку валюти може підвищити потреби країни в кредитах МВФ.

Обсяг державного боргу США в понеділок досяг стелі, визначеної законодавством, - 14,294 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!