ДКЦПФР доручила вiдновити втрачений реєстр акцiонерiв "Київмiськбуду"

Понеділок, 16 травня 2011, 17:51

Державна комiсiя з цiнних паперiв та фондового ринку визнала загубленим реєстр власникiв цiнних паперiв АТ "Холдингова компанiя "Київмiськбуд" без можливостi його вiдновлення власними силами реєстратора ТОВ "Адрем".

Остання дiйсна копiя реєстру акцiонерiв холдингу датована 24 квiтня 2009 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу ДКЦПФР.

Згiдно із повiдомленням, реєстратор ТОВ "Фiнреєстр" здiйснить вiдновлення реєстру холдингу.

У повiдомленнi наголошується, що всi акцiонери холдингу i номiнальнi утримувачi його акцiй, зазначенi в останнiй збереженiй копiї реєстру, для пiдтвердження цiєї iнформацiї мають надати реєстратору "Фiнреестр" вiдповiднi данi.

Реклама:

При цьому внесення до реєстру даних про власникiв акцiй, iнформацiя про яких вiдсутня в цiй копiї реєстру або змiнилася, здiйснюється тiльки у разi надання "Фiнреестру" повного комплексу документiв, що пiдтверджують перехiд права власностi до них вiд осiб, iнформацiя про яких є в останнiй дiйснiй копiї реєстру.

Як повiдомлялося, акцiонери АТ "ХК "Київмiськбуд" на позачергових зборах 5 жовтня 2010 року, iнiцiйованих Київрадою, розiрвали договiр на ведення реєстру власникiв акцiй холдингу із ТОВ "Адрем" i призначили нового реєстратора - ТОВ "Фiнреестр".

ХК "Київмiськбуд" створено на базi майна державної комунальної будiвельної корпорацiї "Київмiськбуд" у 1994 роцi шляхом об'єднання в її статутному капiталi контрольних пакетiв акцiй 28 пiдприємств та iнших активiв.

До "Київмiськбуду" входять 40 ВАТ, у яких холдинг має 26-30% акцiй, шiсть дочiрнiх пiдприємств i 51 пiдприємство на правах асоцiйованих членiв.

Улiтку 2010 року стало вiдомо про продаж мiстом у 2009 роцi своєї частки в ХК "Київмiськбуд" (80%) на аукцiонi через Українську унiверсальну товарну бiржу, де покупцем стала фiнансова компанiя "Новий регiон".

При цьому торговець потiм перепродав цi акцiї офшорним компанiям.

Генпрокуратура порушила кримiнальну справу й оскаржила угоду із продажу комунального пакета акцiй у ХК.

Господарський суд Києва визнав право власностi на 80% акцiй у ХК "Київмiськбуд" за територiальною громадою Києва.

Пiзнiше Вищий госпсуд України також пiдтвердив право власностi територiальної громади Києва на 80% акцiй статутного фонду АТ ХК "Київмiськбуд" вартiстю понад 114 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!