Бойко хоче обнулити ПДВ на імпорт нафти і нафтопродуктів

Понеділок, 16 травня 2011, 12:17

Мiнiстерство енергетики та вугiльної промисловостi пропонує до 31 грудня 2012 року встановити нульову ставку ПДВ на операцiї з iмпорту нафти та нафтопродуктiв.

Вiдповiдно до законопроекту, текст якого є у розпорядженнi агентства "Iнтерфакс-Україна", Мiненерговугiлля пропонує встановити нульову ставку ПДВ на сировину, що ввозиться для переробки на НПЗ, що мають всi стадiї технологiчного та виробничого процесу з випуску нафтопродуктiв.

Крiм того, згiдно з проектом постанови уряду, який розробило Мiненерговугiлля, до НПЗ з повним циклом технологiчного та виробничого процесу належать Кременчуцький НПЗ, Лисичанський НПЗ, Одеський НПЗ, Дрогобицький НПЗ, Надвiрнянський НПЗ.

До списку також внесено Шебелинський газопереробний завод.

Реклама:

У iншому законопроектi, який також є в розпорядженнi агентства, для розвитку дiючих НПЗ i ГПЗ Мiненерговугiлля пропонує ухвалити довгостроковi пiльги на ввезення обладнання.

Мiнiстерство, зокрема, пропонує до 31 грудня 2013 року скасувати мита та встановити нульову ставку ПДВ на обладнання, машини та механiзми, засоби вимiрювання, якi не виробляють в Українi, i якi надходять для реконструкцiї та модернiзацiї наявних та будiвництва нових об'єктiв НПЗ i ГПЗ.

Україна наприкiнцi сiчня 2011 року розпочала спецiальне розслiдування щодо iмпорту до країни окремих видiв нафтопродуктiв не залежно вiд країни походження.

Передбачалося, що результатом розслiдування стане введення в Українi мит на iмпортнi нафтопродукти, частка яких на ринку, за заявами чиновникiв, досягла майже 50%. Водночас мито так i не було введено.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!