Уряд зарегулював аграріїв до рівня 90-х років

П'ятниця, 13 травня 2011, 21:17

Українська влада не виконує свої основні функції щодо аграрного сектора.

Про це сказав президент Українського клубу аграрного бізнесі Алекс Ліссітса в програмі "Детектор ринку" на Першому діловому каналі.

"Це не регуляторна політика а це недбалість - дії нашої влади в більшості випадків. Десь частково ми залишилися в 90-х роках, і це стосується не лише нинішнього уряду, Тимошенко робила теж саме", - сказав він.

За його словами, "у нас в сільському господарстві, як у футболі розбирають абсолютно всі. Адміністрація президента коментує абсолютно будь-яке рішення, яке стосуються  зернових квот".

Реклама:

Ліссітса додав, що раніше українські аграрії страхували свої ризики за допомогою ф'ючерсів.

"Наприклад, хеджування ризиків за допомогою ф'ючерсів, що в принципі наші компанії і робили раніше. Тобто продаєте свій майбутній врожай на світових ринках за якоюсь певною ціною. Продати на ф'ючерс не проблема, а проблема вивести урожай сьогодні. Ось тут ви ні як не можете себе захистити", - зауважив він.

Держава не займає роль регулятора, яку вона повинна займати.

"У 2010 році Україна була третьою в світі по експорту зернових. Надходження до бюджету від експортних операцій із зерном були на другому після металургії", - підкреслив Ліссітса.

Програма "Детектор ринку" створена продакшн-студією "Реальна економіка" спільно з виданнням "Економічна правда".

Програма виходить щоп'ятниці о 20.35 на телеканалі "Перший діловий".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!