Азаров чекає уповільнення інфляції до 8,9%

П'ятниця, 13 травня 2011, 18:34

Темпи інфляції в Україні сповільняться до кінця 2011 року до закладених в урядовому прогнозі 8,9% , незважаючи на стрибок цін до 9,4% у квітні, що послідував після підвищення комунальних тарифів і подорожчання продовольства.

Про це сказав прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Прогнози інфляції у нас оптимістичні, я думаю, ми цілком вкладемося в розрахункові показники. Зараз піде період сезонного зниження інфляції - однозначно", - сказав Азаров в інтерв'ю Reuters.

За даними Державної служби статистики, через адміністративне підвищення тарифів електроенергія для населення подорожчала за перші чотири місяці на 22,9%, вартість гарячої води - на 14,9%.

Реклама:

До цього додався майже 30% зростання цін на бензин і на овочі.

"Ці фактори вже не будуть працювати найближчим часом, тому що з точки зору сезонність ціни на овочі будуть знижуватися... а ніякого величезного підвищення тарифів не очікується", - сказав Азаров.

За його словами, незважаючи на волатильність на міжнародних ринках металів, від експорту яких істотно залежить динаміка валового внутрішнього продукту країни, уряд впевнено і в реалістичності прогнозу зростання ВВП в 2011 році на 4,5% в порівнянні з 4,2% за підсумками 2010 року.

"Це оптимальна цифра, на яку ми вийдемо. Я думаю, що ми вкладемося в ті показники зростання ВВП і промвиробництва, які заклали в показники прогнозів на 2011 рік", - додав прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!