Податкова обіцяє не плутати реальний бізнес з "конвертами"

П'ятниця, 13 травня 2011, 16:20

Малий і середній бізнес не буде страждати від запровадження чергового інструменту детінізації економіки - скоорієнтованої системи моніторингу платників.

Про це в рамках інтернет-конференції розповів заступник голови Державної податкової служби Олександр Клименко, передає "ЛІГАБізнесінформ".

"Дійсно, під час тестування спеціалізованого софту виявилося, що малий і середній бізнес має статистичні критерії, дещо подібні до тих, за якими ми відносимо підприємства до групи ризику - маленька кількість працюючих, низька вартість основних фондів, невеликий статутний фонд тощо. З часом ми знайшли додаткові параметри, які у "конвертів" і реально працюючих підприємств відрізняються", - зазначив Клименко.

За його словами, для малих підприємців, які працюють у правовому полі, приводів для занепокоєння немає.

Реклама:

"Ми розробили метод "нечітких множин", завдяки якому майже зі стовідсотковою точністю можемо відрізнити реально працюючий суб'єкт господарювання від "транзиту" або "податкової ями". Кількість помилок при визначенні платника близька до нуля", - сказав він.

Згідно з даними звіту аналітиків СБУ, у 2010 році близько 60 мільярдів гривень вийшло в тіньовий обіг через "конвертаційні центри".

При цьому послуги таких "конвертів" подорожчали за минулий рік у 2-3 рази - до 15% від обсягу переведення в готівку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!