Україна шукає партнера для видобутку нафти в ОАЕ

П'ятниця, 13 травня 2011, 11:11

Україна веде переговори з нафтогазовими компаніями з Росії, Індії і Китаю для реалізації проекту з видобутку нафти в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Про це заявив директор ДП "Зарубіжнафтогаз" Філіп Карпеков, пише газета "Дело".

За його словами, для реалізації проекту з видобутку нафти в ОАЕ потрібні інвестиції в розмірі 200 млн. доларів.

"8 років тому між ОАЕ і НАК "Нафтогаз України" була підписана угода про спільну діяльність. У рамках цієї угоди було створене спільне підприємство. Нам були виділені 2 блоки родовищ на суші і 2 блоки на морі для проведення розвідки. Результати наших досліджень показують, що на суші вуглеводнів в промислових обсягах немає. На морі імовірність наявності вуглеводнів вища, але витрати по цьому проекту оцінюються в 200 млн. доларів", - пояснив Карпеков.

Реклама:

За його словами, наразі Україна не готова самостійно інвестувати туди такі кошти.

"Тому ми шукаємо стратегічного партнера, який може розділити з нами фінансові ризики", - зазначив директор "Зарубіжнафтогазу".

При цьому Карпеков зазначив, що зараз НАК "Нафтогаз України" проводить переговори з цілою низкою можливих партнерів. У першу чергу - це компанії з Китаю, Індії та Росії.

"Ми надаємо свою концесію, свої мізки і руки. Нам потрібний партнер, який надасть фінансові ресурси. Хотів би відзначити, що успішність того чи іншого проекту визначається в першу чергу наявністю ресурсів для його виконання, а також глибокою обробкою дій на кожному етапі життєвого циклу проекту ", - сказав він.

Як відомо, "Зарубіжнафтогаз" є дочірнім підприємством НАК "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: