ФДМ на конкурсах розпродасть пакети 8 обленерго

Середа, 11 травня 2011, 17:54

Фонд держмайна має намір продати на конкурсі державні пакети акцій у розмірі 25-50% 8 з 9 енергопостачальних компаній, які Кабінет Міністрів вирішив виставити на продаж в 2011 році.

Про це на прес-конференції повідомив голова ФДМ Олександр Рябченко, передають "Українські новини".

У той же час він зазначив, що виставлений на продаж в 2011 році держпакет енергопостачальної компанії "Черкасиобленерго" може бути проданий на біржових торгах.

За прогнозами Рябченко, перший конкурс може бути оголошений протягом 2-2,5 місяців, на який планується виставити 1 енергогенеруючу і 3 енергопостачальних компанії.

Реклама:

"Я думаю, що десь нам потрібно буде до першого конкурсу місяця 2-2,5 поки випустимо дві урядові розпорядження. Тоді буде оголошено конкурс", - сказав він.

Глава ФДМ додав, що за цей час фонд повинен підготувати ці розпорядження, якими будуть визначено план та умови розміщення акцій енергокомпаній.

Рябченко також повідомив журналістам, що Національна акціонерна компанія "Енергетична компанія України" завершила передачу держпакету "Одесаобленерго" фонду.

"Там є не закриті збори акціонерів, коли це питання вирішиться, тоді ми продамо", - повідомив він про плани продажу держпакету "Одесаобленерго".

Голова ФДМ також додав, що держпакет "Сумиобленерго" буде виставлений на продаж тільки у випадку наявності попиту.

Кабмін вирішив передати ФДМ від Енергетичної компанії держпакети акцій 2 енергогенеруючих компаній і 9 енергопостачальних компаній для подальшої приватизації.

У квітні уряд затвердив перелік енергогенеруючих та енергопостачальних компаній, які підлягають продажу в 2011 році.

Зокрема, до переліку увійшли 25% "Дніпроенерго", 45,1% "Західенерго", по 50% "Вінницяобленерго", "Дніпрообленерго" і "Закарпаттяобленерго", по 45% "Крименерго" і "Чернівціобленерго", 40,06% "Донецькобленерго", 25,99% "Тернопільобленерго", 25% "Київенерго", 21% "Черкасиобленерго".

При цьому Кабмін розпорядився, що 21% "Черкасиобленерго" продається разом з пакетом акцій у розмірі 25%, який належить компанії "Українська енергозберігаюча сервісна компанія".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!