Азаров доручив "брати мішками" цукор із Аграрного фонду

Середа, 11 травня 2011, 11:12 -

Запаси цукру в Україні дозволяють без струсів дожити до нового сезону.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду у середу.

"Сьогодні з цукром у нас ситуація така: залишки на 1 травня становлять приблизно 690 тис. тонн, максимальне середньомісячне споживання - 153 тис. тонн. Тобто, наявні ресурси цукру забезпечують потреби внутрішнього ринку приблизно на 4,5 місяця", - сказав він.

Також прем'єр поінформував, що в рамках тарифної квоти в Україну у 2011 році буде ввезено 266 тис. тонн цукру-сирцю із тростини.

Реклама:

Зокрема, ВАТ "Володимир-Волинський цукрозавод" уже розпочало переробку перших партій цієї сировини. Іще один цукрозавод планує розпочати виробництво 17 травня.

"Починаючи із другої декади квітня цінова ситуація на ринку цукру - стабільна. Пропозицію і попит збалансовано", - зазначив прем'єр.

"Проте, я акцентую увагу Міністерства аграрної політики, що ми повинні бути готові до періоду підвищеного попиту на цукор у червні-серпні. Тому доручаю Миколі Володимировичу Присяжнюку негайно вжити заходів із прискорення ввезення цукру-сирцю із тростини, тим більше, що світові ціни на нього знижуються", - відзначив він.

Також Азаров дав доручення підготувати реалізацію приблизно 80 тис. тонн цукру Аграрного фонду із Державного інтервенційного фонду.

"Беріть мішками, якщо у цьому є потреба. Так, Миколо Володимировичу?", - пожартував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: