Уряд пригальмував із приватизацією шахт

Вівторок, 10 травня 2011, 17:19 -
В Україні у найближчому майбутньому не планується активізовувати процес приватизації державних вугледобувних підприємств.

Про це у вівторок під час прямої телефонної лінії повідомив заступник міністра енергетики і вугільної промисловості, керівник апарату міністерства Володимир Макуха.

"Поки що якихось дій щодо приватизації у нас сьогодні не намічено", - сказав Макуха.

Він також повідомив, що міністерство розробило і в середу 11 травня подає на розгляд уряду проект закону України щодо оптимізації всіх питань, пов'язаних з переданням держшахт в оренду.

"Він дасть змогу нам ефективніше вирішувати питання, пов'язані з приватизацією шахт", - зазначив заступник міністра.

Реклама:

Нагадаємо, що Міненерговугілля в 2011 році має намір почати приватизацію вугледобувних підприємств за участю Фонду державного майна.

За оцінками фахівців проекту Європейського Союзу за програмою підтримки вугільного сектора України, в 2011 році Україна може реалізувати 6-10 пілотних проектів з приватизації вугільних шахт.

Згідно з повідомленням, експерти ЄС, які працювали в Україні, дійшли висновку, що до 2015 року в країні не повинно залишитися жодної шахти у державній власності. Тоді до 2020 року, обсяг видобутку вугілля в Україні зросте за різними оцінками від 14 до 35%.

За оцінками ЄС, комерційні запаси вугілля в Україні становлять 37,6 мільярда тонн, у тому числі 19,7 мільярда тонн газової групи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: