ЄС: Україна сама має обирати між Європою і Митним союзом

Вівторок, 10 травня 2011, 13:14

Голова Європарламенту Єжи Бузек заявляє, що саме Україна сама обирати, чи приєднуватись до Митного Союзу, чи створювати зону вільної торгівлі з Європою.

Про це він заявив під час зустрічі з головою Верховної ради Володимиром Литвином у Страсбурзі, повідомляє прес-служба парламенту.

"Без сумніву, це буде вашим рішенням, але ЄС хотів би бути ближчим до України", - сказав Бузек.

Своєю чергою, Литвин заявив, що позиція української влади "чітка і зрозуміла - це європейська інтеграція", що в черговий раз підтвердив президент України, виступаючи на заходах з нагоди Дня перемоги.

Реклама:

Але це політичний вибір України, зазначив спікер ВР, тоді як Росія пропонує економічні преференції у рамках Митного союзу.

"Нинішній рік для України є критично важливим та відповідальним: або дійсно будуть підписані згадані Вами документи, в яких буде зафіксована європейська перспектива України, або політичний ентузіазм значною мірою зменшиться", - наголосив Литвин.

Він додав, що "вихід співпраці України з ЄС на практичні рішення виключить різного роду хитання в зовнішньополітичній сфері".

За словами Бузека, Україна "має знайти своє місце, і економічна сторона для неї дуже важлива".

При цьому він запевнив Литвина, що Україна може розраховувати на повну підтримку своїх євроінтеграційних прагнень з боку Європарламенту.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!